Vet du hur värdefull du är?

 

Vet du hur värdefull du är?


Han som skapat dig vet, han säger att det han skapat är gott, att han är nöjd och älskar oss oändligt mycket. Han vill leva i en djup och överlåten gemenskap med honom, han som är vår skapare, men vi ville istället gå vår egen väg och bort från gemenskapen med Gud som är all godhets källa.

Vi väljer ofta val som går emot den goda ordningen, vi ljuger, talar illa om andra, utnyttjar andra för själviska och dåliga syften. I bibeln står det om de 10 buden Gud gett oss att hålla. Det viktigaste av alla är det som sammanfattar buden och det är att älska Gud över allt annat och sin nästa som oss själva och visst har vi alla brustit i det! Om vi verkligen tänker efter...

Detta gör oss smutsiga, besudlade och fulla med ondska. Vi är som en vackra pärlor som fallit i jorden och blivit smutsiga, kalla och förlorade.

 



Gud ser

Men Gud såg dig och alla andra smutsiga pärlor och ville hjälpa dem, att de skulle få bli hans igen och ha gemenskap med dem igen.

Men där fanns ett problem

När man bryter mot buden finns en skuld att betala och skulden för det är enligt bibeln döden, och en evighet långt bort från Guds godhet och kärlek. För för Gud är all ondska fruktansvärt hemskt och han tar den på största allvar!

I Guds genomgoda himmel och gemenskap finns inget ont och därför kan inget ont komma med dit, vi behöver få skulden betalad, och våra hjärtan renade från all smuts och ondska.

Du och jag behöver bli förlåtna.

Så därför valde Gud att komma ner till jorden, leva ett totalt kärleksfullt liv och själv dö, själv betala priset när han, Jesus dog på korsett.

Men döden kunde inte behålla honom då han aldrig själv gjort något ont som förtjänar dödsstraffet. Han uppväcktes till liv igen och visade att det han sagt och gjort verkligen har den kraften och gjorde så att du och jag kunde bli renade från all smuts.

 



Men Gud tvingar ingen på sig

Gud vill ha gemenskap med dig och längtar att du skall börja tro på vad han gjort för dig och överlåta dig till hans gemenskap. Han som har skapat oss vill att vi lägger hela våra liv, den pärla vi är i hans hand så att han kan tvätta oss rena.

 

 


Så är du redo att göra det?

Är du redo att bli funnen av Gud och lita på honom? Följa honom, leva ett liv där du omvänder dig och hyllar din skapare som din Gud, ett liv där du älskar honom för att han först älskat dig. Där du vandrar bort från mörkret och in i hans heliga, sanna och kärleksfulla ljus. Där du erkänner dina synder och fel och tar emot hans förlåtelse.


Han har betalat priset för din synd, din ondska därför att du är så enormt värdefull för honom, han älskar dig med en evig kärlek och vill inte att någon människa skall komma till helvetet.

Han vill hjälpa dig att skina av kärlek och att hitta din trygghet och identitet i att du är hans. Hans underbara pärla, hans egen skatt som han betalade med sitt liv för att kunna komma nära. 

 

 



En vacker brud

OM du på allvar tar det beslutet kommer hela himlen att jubla och du får vara som en pärla, en del i den kyrka som också liknas vid en brud. Den brud som Gud älskar så djupt som det bara går.

 


 

 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En soluppgång

Utställning med Gunnar Moberg och Kerstin Een

Pärlan